SEO İçeriği Nasıl Yazılır? | Mez Bilişim Dijital Ajans

SEO İçeriği Nasıl Yazılır?

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), arama motorlarında ve daha fazla okuyucuda daha üst sıralarda yer almak için web sayfasının görünürlüğünü ve trafiğini artırmak amacıyla web yayıncılığında kullanılan bir tekniktir.

Arama Motoru Optimizasyonu kullanarak bir makale yazmak, makaleyi ilginç ve okunması kolay hale getirmek için iyi yazma becerileri gerektirir. Anahtar ifadelerin ve anahtar kelimelerin metne stratejik olarak yerleştirilmesi ve köprülerin eklenmesi, sayfanızın okur kitlesini artıracaktır.

Arama Motoru Optimizasyonu’nu kullanarak bir makaleyi nasıl yazacağınızı öğrenmek için aşağıdaki adımları okuyun.

Search Engine Optimization

Adımlar

Evrimsel hesaplama: soruna giderek daha iyi çözümler üretmek için popülasyonlar, mutasyonlar ve hayatta kalma gibi biyolojik olarak ilham alan kavramları uygular.

Bu yöntemler, en önemlisi, evrimsel algoritmalara (örneğin, genetik algoritmalar) ve sürü zekasına (örneğin, karınca algoritmaları) ayrılmaktadır.

Hiç Düşünmediğiniz Yapay Zeka Uygulamaları

Muhtemelen her gün kullandığımız uygulamalardan bazılarının (Netflix, Spotify ve Siri gibi) yapay zeka kullandığını zaten biliyorsunuzdur. Ya da satranç, poker ve diğer masa oyunlarını her insandan daha iyi oynayan robotları duyduk hepimiz…

1-Makalenizi Özetleyin

Makaleler iyi yazılmış, ilgi çekici ve bilgilendirici olmalıdır. Belirli bir konuda yeni bir açı sunmalılar. Yararlı bilgilerle birlikte başlangıçtaki iyi bir kanca insanların okumaya devam etmesini istemektedir. Makaleniz faydalı, eğlenceli veya başka türlü değerli olmalıdır.

İyi içeriğe sahip iyi yazılmış bir makale daha fazla trafik çekecektir, bu sayede birçok okuyucu sitenizi ziyaret edecektir. Bu, makalenizi pazarlamacıları (sitelerini kendi sitenize bağlayan kişileri) bağlamak için daha çekici kılar ve sayfanızı reklamları için kullanmak isteyen reklam verenlerin olasılığını artırır.

Google arama motoru, makale ve blog başlıkları üzerinde büyük bir ağırlık sağlar. Bu nedenle anahtar kelime öbeğinin, etkin bir SEO içeriğinin önemli bir parçası olarak başlıkta bulunması çok önemlidir.

2-Makaleniz için Anahtar İfadelerin ve Anahtar Kelimelerin Bir Listesini Yapın

Bu önemlidir, böylece yayıncınız HTML kodunun bir parçası olan sayfanın meta verilerine ekleyebilir.

Makale alt başlıklara bölünmüşse, okuyucular ve Google sıralaması için çok yararlı olacaktır, çünkü okuyucular kolaylıkla bir makaleyi okuyabildiklerinde daha fazla takdir ederler. Önemli bir hatırlatma olarak, sitelere göz atan çoğu kişi yalnızca internette eksik okuma yapar. Bu nedenle, alt başlıklar ile makaleyi tamamlamaları ve sayfada daha uzun bir süre kalmaları muhtemeldir.

Anahtar kelimeler ve anahtar ifadeler, yazmak üzere olduğunuz konuyla ilgili bilgileri aramak için insanların kullanacağı kelimeler veya ifadelerdir. Örneğin, taşınma ile ilgili bir makaleye ilişkin anahtar ifadeler “paketleme ve taşıma” veya “hareketli bir kamyon yükleme” olabilir, anahtar kelimeler “taşıma”, “taşınma” veya “taşınma” olabilir.

Anahtar ifadeler ve anahtar kelimeler, arama motorlarının İnternetteki her sayfaya gönderdiği komut dosyaları olan “örümcekler” tarafından kaydedilir. Örümcekler web sayfalarında ve web sitelerinde “gezinir” ve içerik ve içerik kalitesi açısından analiz eder. Bunu yapmanın bir yolu, bir sayfanın konusunu belirlemek için anahtar kelimeleri ve anahtar ifadeleri kaydetmektir; ancak, her bir anahtar kelimenin veya ifadenin ne sıklıkta kullanıldığını, bir sayfanın gramer olarak doğru olup olmadığını ve ne tür gelen ve giden köprülerinin bulunduğunu da algılarlar. Köprüler, konunuzla bir şekilde alakalı olan diğer sayfalara bağlantılardır.

3-Makaleni Yaz

  • Dil bilgisi bakımında yazım hatası yapmadan doğru olduğundan emin olun.
  • Yazınıza bir başlık verin.
  • Alt başlıklar ile kısa paragraflara bölün.
  • En önemli anahtar kelimeleri ve ana cümleleri makalenin mümkün olduğunca erken, tercihen ilk cümlede ve ilk paragrafta kullanın.

Anahtar kelimeleri veya anahtar kelime öbeklerini fazla kullanmayın. Makalenin doğal okuma ritminde metin boyunca bunları doğal olarak serpiştirin. Önerilen anahtar kelime yoğunluğu% 1-3’dür [ kaynak belirtilmeli ] .

En önemli anahtar kelimeleri ve temel ifadeleri başlıklara ve alt başlıklara ekleyin.

Metinde anlam ifade ediyorsa, anahtar kelimeleri ve anahtar sözcükleri kalın veya italik olarak yazın.

İçerikte çok fazla anahtar kelime varsa, Google arama motoru, anahtar kelimelerin doldurulduğunu varsayacaktır. Çaylak hatası yapmayın ve bu anahtar kelime öbeklerini 155 – 200 kelimeye

Başlık anahtar kelime öbeğini içeriyorsa, makalenin ilk cümlesinde de anahtar kelime bulunmalıdır. Artıklığı kırmak için makaleyi bir soru ile başlatmayı deneyin. Anahtar kelime cümle içine zaten eklendiğinden, tek yapmanız gereken BOLD. Bu, anahtar kelimeyi vurgulayacak ve makaleyi tararken Google algoritması üzerinde çok büyük bir etki yaratacaktır.

İlk cümleye benzer şekilde, anahtar kelimenin daha fazla vurgulanması için son cümle içinde de bulunması gerekir.

4-Makaleye Köprüler Ekleyin

Köprüler, konunuzla alakalı başka bir web sayfasına olan bağlantılardır. Bir sözcüğü veya ifadeyi vurgulayabilir ve bağlamak istediğiniz web adresini ekleyebilirsiniz. Her bağlantının sağlam bilgi ve kolay gezinme sunan kaliteli bir web sitesi olduğundan emin olun.

5-Yazınıza Bağlantılar Oluşturun

Harika bir makale yazmış olsanız bile, dünyadan bunu haberdar etmelisiniz. Basitçe, Facebook, Twitter veya Tumblr’daki yeni makalenizin bağlantısını paylaşın ve arkadaşlarınızı yeniden paylaşmaya teşvik edin.

Anahtar kelimeleri tıklanabilir bir bağlantıya dönüştürmek, Google’ın anahtar kelimeleri daha fazla vurgulamasını sağlar ve bu anahtar kelimelerin çoğunlukla bulunduğu bir makalenin başında ve sonunda yapılmalıdır.

6-İçeriği Paylaşmayı Kolaylaştırın

Google, diğer sitelerde paylaşıldığını görebiliyorsa, içeriğiniz bir bütün olarak daha iyi sıralanır. “Makalenize Bağlantı Oluşturun” adımındaki gibi kendinizle paylaşmanız, başlamak için harika bir yoldur, ancak diğer kişilerin paylaşmasını kolaylaştırmak sizi daha da fazla tanıtabilir!

Scroll to Top