- Anasayfa
- Web Tasarım
- İnternet Sitesi Kurarken Yapılan 5 Büyük Hata
İnternet Sitesi Kurarken Yapılan 5 Büyük Hata
1.İş Planı ve Pazarlama Stratejisinin Olmaması
Bu giderek popülerleşen ve büyüyen bir alan olduğu için, size yardımcı olacak yeterli sayıda çevrimiçi pazarlama stratejisi var. Neyin işe yaramadığını belirlemek için bu stratejileri gözden geçirebilirsiniz. Dış yardım gerektirebilecek SEO ve PPC gibi bazı alanların olabileceğini unutmayın.

2.Çalışılan İşin Azaltılması
Bir web sitesi kurmanın hızlı ve kolay bir para kazanmanın harika bir yolu olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Sipariş almak ve ürün göndermekten daha fazla iş var. Bu, tüm dikkatinizi gerektiren ve sitenize trafik çekme girişimi için hangi tekniklerin çalıştığı veya çalışmadığı gibi adil bir deneme ve hata gerektirecek bir süreçtir.
3. Yanlış Ana Bilgisayar ve e-Ticaret Platformlarını Seçme
4. Çok Blog Odaklı
Hepimiz WordPress’i duyduk, etrafımızdaki en popüler blog hizmetlerinden biri. Ancak, bir web sitesi oluşturmak her zaman en iyi seçenek değildir. Bazı siteler için WordPress’i kişisel olarak kullanabiliriz ama hepsi değil.
5. Tasarım ve Mesaj Arasındaki Denge Eksikliği
İnternet Sitesi Kurarken Kullanıcı Deneyimi Açısından Yapılan Hatalar
İnternet sitesi kurarken kullanıcı deneyimi (UX) çok önemli bir rol oynar. Ancak çoğu zaman bu konu göz ardı edilir ve sitenin genel işlevselliği zarar görür. Kullanıcıların siteye girdiğinde kolayca gezinebileceği, hızlı yüklenen ve net bir tasarıma sahip olması gerekir. En yaygın hatalardan biri, karmaşık navigasyon yapıları oluşturmaktır.
Kullanıcılar, istediklerini kolayca bulamayınca siteden hızla çıkabilirler. Ayrıca, mobil uyumsuzluk da büyük bir sorundur. Günümüzde birçok kullanıcı, sitelere mobil cihazlardan erişiyor, bu nedenle web sitesinin mobil versiyonunun düzgün çalışması gerekir. Aksi takdirde, kullanıcılar siteyi terk eder. Bir diğer hata ise sayfa yüklenme hızının ihmal edilmesidir.
Hızlı açılmayan siteler kullanıcıları kaybetmeye sebep olabilir. Ayrıca, içeriklerin aşırı kalabalık olması da kullanıcıyı zorlayabilir. Net ve düzenli bir tasarım, içeriklerin doğru şekilde gruplanması, kullanıcı deneyimini artıran unsurlar arasında yer alır. Son olarak, sitenin erişilebilirliği göz ardı edilmemeli; görme engelli kullanıcılar için uygun renk kontrastları ve yazı tipi boyutları tercih edilmelidir.